Notice: Undefined variable: ub in /sites/vh02/la-chaume.nl/www/includes/webfuncties.inc.php on line 150

Notice: Undefined variable: ub in /sites/vh02/la-chaume.nl/www/includes/webfuncties.inc.php on line 162

Notice: Undefined variable: ub in /sites/vh02/la-chaume.nl/www/includes/webfuncties.inc.php on line 179
Omgeving van La Chaume

Omgeving: natuur & cultuur

La Chaume is een gehucht dat hoort bij de gemeente Cussy en Morvan. Het is gelegen in het prachtige regionale 'Parc du Morvan', het groene hart van de Bourgogne. De Morvan is een landelijk en ongerept natuurgebied met authentieke dorpjes.

In de Bourgogne vindt u vele bezienswaardigheden en prachtige natuur. Maar ook op gastronomische gebied komt u aan uw trekken. Zowel voor rustzoekers als cultuurminnaars heeft de Morvan dus meer dan genoeg te bieden.

Natuur

De Morvan is een heuvelachtig gebied, met dichte bossen en vele vergezichten. De lucht is hier nog schoon en in de bossen en weiden groeit een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Direct vanuit uw deur kunt een korte of lange wandeling maken door de uitgestrekte bossen en velden. U kunt er uren dwalen zonder iemand tegen te komen.

Daarnaast bieden de vijf grote meren, rivieren en beekjes ook voor waterliefhebbers genoeg vertier.

Cultuur

Houd u van kunst en cultuur dan zijn er talrijke stadjes, sommige met overblijfselen uit de Romeinse tijd, prachtige kathedralen en kastelen. Maar ook de markten, terrasjes, winkeltjes en musea zijn een bezoekje meer dan waard.

Kortom, als u van rust, prachtige natuur, cultuur en wandelen houdt is dit uw perfecte vakantiebestemming.

Meer weten?

Op onze site geven we u slechts een paar ideeën om te genieten van de natuur of voor een bezoek aan bezienswaardigheden.

In onze gîte ligt een uitgebreide documentatiemap voor u klaar, met meer informatie over de omgeving. Natuurlijk geven we u ook graag onze persoonlijke tips.

naar boven